top of page
Författarfotografi, bild på Karin Färnlöf Clarin

Om Karin

Jag heter Karin Färnlöf Clarin, är 57 år, gift med 3 utflugna barn, och bor och arbetar i Kungsbacka. Efter många år som chef, konsult och projektledare bestämde jag mig 2019 för att satsa fullt ut på skrivandet. Debuten kom våren 2021 med Fjällmordet, en psykologisk deckare med samhällsperspektiv och en doft av Norrbottens fjällvärld. I februari 2022 kom uppföljaren Släckta liv och tredje delen, Kroppen i Issjödalen, släpptes i maj 2023.

Så varför skriver en hallänning böcker som utspelar sig i Gällivare? Det började med en bilresa sommaren 2019. Radion sände "Sommar i P1" och sportjournalisten Erik Niva berättade om sin uppväxt i Malmberget. Det var bara en liten del av Eriks sommarprat, men hos mig stannade berättelsen kvar. Om människorna i Malmfälten, "Sveriges Klondyke" som det kallades i början av 1900-talet. Om livet i gruvans närhet, men långt ifrån så mycket annat. 

 

Ett påbörjat romanprojekt låg hemma på skrivbordet och väntade, men historierna från Gällivare/Malmberget ville inte släppa taget. Samtidigt hade jag en annan idé i bakhuvudet från många års vandringar i den svenska fjällvärlden. Jag såg framför mig hur en ensam vandrare kommer till en öde fjällstuga och hittar en död kropp. Det kunde vara öppningsscenen till en längre historia.

 

Sagt och gjort. Det gamla skrivprojektet stoppades åt sidan och en annan berättelse växte fram, det som sedan blev Fjällmordet. Under arbetets gång insåg jag att det fanns fler berättelser om Markus, Stina och Sven, och Gällivaremorden var ett faktum. I augusti 2024 kommer den fjärde och sista delen!

bottom of page