top of page

Om Gällivaremorden

 

Gällivaremorden är en serie skriven av Kungsbacka-författaren Karin Färnlöf Clarin. Historierna kretsar kring  kriminalassistent Markus Ljunggren och hans kollegor vid Gällivarepolisen: kommissarie Sven Pettersson och kriminaltekniker Stina Vestlund. De får ta hand om ett antal olika dödsfall, som drabbar det lilla samhället i norr. Böckerna vänder sig till alla som fascineras av psykologiska deckare och människors drivkrafter, och lite extra till dem som älskar, eller är nyfiken på Norrbotten och dess fjällvärld.

kroppen i Issjödalen.jpg
Kroppen i Issjödalen

ISBN: 978-91-8073-182-9 

Livet har tagit Markus till Östersund. Han är hemmapappa, men jobbar extra på Östersundspolisen. En söndag förmiddag kommer ett samtal från Oliver Batistella. Oliver är orolig för sin flickvän Petra, som är försvunnen. Ett dygn senare hittas Petras döda kropp långt uppe på fjället. Snart anmäls även Petras chef, Sabina, försvunnen. Petra och Sabina jobbade båda i den lilla grannkommunen, Skogby.

Vad är det som händer med kvinnorna från Skogby kommun? Och vilken relation hade egentligen Petra och Sabina? Utredningen vindlar sig från Stockholms innerstad till Stora Sjöfallet och även röster från historien gör sig hörda.

Kroppen i Issjödalen är en historia om hur långt människor är beredda att gå för det de tror på och vilka konsekvenser det kan få. En berättelse om lojalitet och makt, gränslöshet och ansvar.

Omslag Släckta liv.jpeg
Släckta liv

ISBN- 978-91-89559-32-5

Det brinner i Gällivare. Larmet kommer från Ekorren, en gruppbostad för ungdomar med psykiska funktionsnedsättningar. Kriminalassistent Markus Ljunggren och hans chef, Sven Petterson rycker ut och finner gruppboendet övergivet. En stund senare meddelar räddningstjänsten att de hittat ett lik. En av ungdomarna verkar ha lämnats ensam kvar.

Senare kommer det fram att en av tjejerna på boendet är gravid. Markus befarar att hon har blivit våldtagen. Samtidigt svajar det i Markus privatliv. Han gör slut med flickvännen Evelina, men plågas av rädsla för ensamheten. Sven får hjärtproblem och hamnar på sjukhus.

Släckta liv är en berättelse om människor med olika villkor i livet. Människor som berövats allt och de som fått allt till skänks.

Fj%25C3%2583%25C2%25A4llmordet_omslag_ed
Fjällmordet

ISBN-978-91-89308-13-8

En tidigare vd på det lokala gruvbolaget hittas död vid en fjällstuga i Gällivaretrakten. Det ser ut att bero på naturliga orsaker och kriminalassistent Markus Ljunggren och hans chef Sven Pettersson har ingen anledning att misstänka något annat. Men när ytterligare en person i företagets högsta ledning plötsligt avlider får teamet från Gällivare återuppta utredningen och ta hjälp av kollegorna i Luleå och kriminaltekniker Stina Vestlund. Parallellt med utredningen kämpar Markus med tvivel kring sitt och flickvännen Evelinas distansförhållande. Vittnet Katarina från fjällmordet väcker något i honom som han inte riktigt kan sätta fingret på.

bottom of page